Střížkov_005.jpg

Byt na Střížkově

Studie - 2018, realizace 2018-2019
Praha
J.Gabriel, M. Kłos, J. Vlček, 

Zadáním kompletní rekonstrukce panelákového bytu  bylo vytvořit prostor k žití pro čtyřčlennou rodinu. Původně měl byt jen 2 ložnice a velké množství špatně využitých míst. Dispozice je nově členěna pomocí atypového nábytku tak, aby byl prostor co nejefektivněji využit a zároveň působil velkoryse. Do bytu se navíc muselo vejít piano, velká knihovna, pracovní kout s počítačem a spousta úložných skříní. Nábytek je kompletně vyroben na míru a sjednocen bílou barvou, která prostor opticky zvětšuje. Podlaha v celém bytu je navržena z přírodního marmolea. Spací kout rodičů se dá oddělit pomocí třech posuvných panelů. Dětské pokoje jsou sice minimální, ale uspořádáním nábytku zbylo dostatek místa na hraní, ukládání oblečení i pracovní stoly.

Půdorys návrh

Půdorys původní stav