DJI_0281_1.jpg

Rekonstrukce činžovního domu v Karlíně s vestavbou půdních bytů

Projekt 2016, realizace 2017 - 2018
Praha 8 - Karlín
J. Vlček, J. Gabriel, P. Lejdar, M. Hanková

Půdní vestavba byla navržena jako nová vrstva, která se stává plnohodnotnou součásti domu a svým vzhledem nenarušuje střešní krajinu ani architekturu okolních domů. Konceptem návrhu interiéru je velkorysý fluidní prostor s minimem příček. Srdcem dispozice je jídelna s kuchyní a obývacím pokojem. Nedostatky půdního prostoru jsme kompenzovali výhledem na kopec Vítkov a velkými ateliérovými okny, která prostor opticky zvětšují. Přáním investora bylo vytvořit minimalistický světlý prostor – řešením je bílý byt, sjednocený dubovou podlahou se světlou lazurou. Třešničkou na dortu je master bedroom propojená s prostornou koupelnou a volně stojící vanou. Součástí projektu byl také návrh na renovaci fasády celého domu a rekonstrukci společných interiérů.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom